Na een bijzondere goede samenwerking in de afgelopen 4 jaren tussen ELMEC GmbH en Willi Westphal GmbH & Co KG in Essen (Dld) is besloten om de krachten te bundelen en als één onderneming alle activiteiten voort te zetten. De ELMEC-groep heeft per 1 augustus 2016 zowel de contracten, dealerschappen alsook het personeel van Westphal overgenomen.

Door de overname heeft de ELMEC-groep haar capaciteiten aanzienlijk uitgebreid en is daarmee in staat haar klanten nog beter en sneller van dienst te zijn met:

  • De aanwezigheid van een compleet wikkelbedrijf;
    • wikkelcapaciteit motoren tot 400 kW en 700 kW in IP23;
    • wikkelcapaciteit generatoren tot 800 KVA.
  • Bedrijfshal met service werkplaats voor revisie, projectvoorbereiding en motorenbouw;
  • Een compleet leveringsprogramma van norm-motoren;
  • Specialistische engineeringscapaciteit voor elektronisch geregelde aandrijfsystemen, industriële aandrijftechniek en geautomatiseerde systemen voor hijs- en kraantechniek;
  • En niet op de laatste plaats; een zeer grote voorraad aan statoren om een snelle doorgang van (spoed)-reparaties te kunnen realiseren.

Uiteraard blijven de kwaliteiten van ELMEC GmbH op het gebied van aandrijftechniek en hijs- en heftechniek behouden.

Onze groep van 75 specialisten streeft naar een brede, deskundige en servicegerichte ondersteuning van onze klanten. Het verheugd ons dan ook dat wij met de gedane overname en uitbreiding in staat zullen zijn om onze relaties in de toekomst nog beter van dienst te zijn.

Namens de ELMEC-groep

ELMEC GmbH (met Westphal) in Essen Dld.
ELMEC KS Krantechnik GmbH in Bremen Dld.
ELMEC BV in Venlo NL.

Zo’n twintig jaar geleden was Elmec het eerste industriële bedrijf dat in de Regio Groot Venlo het gehele gebouw ging verwarmen en koelen met behulp van aardwarmte. Nu, in 2018, hebben wij ons bedrijf voorzien van ca. 1000 zonnepanelen die samen een opbrengst realiseren van circa 300.000 KWh per jaar. De gehele energiebehoefte van Elmec kan hiermee worden afgedekt terwijl ongeveer een derde van de jaaropbrengst zal worden terug geleverd aan het net. Elmec zet met haar zonnepanelen weer een stap naar een innovatieve en vooruitstrevende toekomst! DJI 0347

 

 

elmec HBS 4232 2Eind 2015 is Elmec door AGC benaderd om een advies uit te brengen voor een nieuwe kraan op hun productielocatie in Heerlen. I.v.m. een interne verhuizing en een uitbreiding van de productiecapaciteit was er behoefte aan meer hijscapaciteit. Omdat AGC reeds zeer goede ervaringen had met de Demag V-profielkraan was de keuze voor deze nieuwe kraan snel gemaakt.

De nieuwe kraan heeft een hijsvermogen van 3.200 kg en een overspanning van ruim 23 meter. De kraan is bovendien voorzien van een Demag radiografische afstandsbesturing en op het onderblok heeft Elmec middels een veerkabeltrommel een voedingspunt gerealiseerd voor het gebruik van een vacuümjuk in de kraan. De kraan wordt gevoed middels een Akapp Click-Ductor stroomtoevoersysteem.

AGC Glass Europe produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en de solar-industrie. Het is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld, met het hoofdkantoor in Louvain-la-Neuve (België).

 

 

Met StatusControl heeft DEMAG een tool gelanceerd om uw kranen in real-time te kunnen monitoren. Het systeem toont alle relevante bedrijfsgegevens en hun analyse in één oogopslag. Relevante wijzigingen in de status, zoals storingen of verlopen service-intervallen worden meteen op uw PC getoond of via SMS op uw GSM.

Het systeem verbindt uw kranen via uw eigen WIFI en netwerk of via GSM met het internet. Via de StatusControl software heeft u dan overzichtelijk toegang tot uw kranen, ook als deze over verschillende locaties zijn verspreid. Het systeem kan op alle kranen, merk-onafhankelijk, worden ingezet en ook achteraf worden opgebouwd.De StatusControl applicatie heeft een overzichtelijk, gebruikersvriendelijk interface. Met een z.g. stop-licht indicator (groen, geel, rood) is er direct zicht op de status van de kranen. Door verder op de kraan in te zoomen, wordt meer gedetailleerder getoond, zoals bedrijfsuren, aantal schakelingen van diverse relais, gereden afstanden kat- en kraanrijden, aantal overlasten en noodstoppen.Ook wordt eventueel “ondeskundig” gebruik van de kranen aangegeven, denk hierbij aan o.a. overvloedig tippen. Ook kunnen deze gegevens in een grafiek in de tijd worden getoond, waardoor het mogelijk is zicht te krijgen op het gebruik van de kranen door de tijd heen.

Beschrijving Engels                     Beschrijving Duits

Elmec krijgt regelmatig de vraag voor oplossingen voor het handelen van een specifiek product. Zo zijn wij continue bezig met de engineering en fabricage van hijsjukken voor diverse klanten en toepassingen. In samenwerking met de klant wordt vastgelegd wat het eisenpakket van het juk is, welke producten op welke wijze gehandeld worden. De uitvoering varieert van eenvoudig tot complex en instelbaar. Indien nodig wordt er een prototype gebouwd waarmee testen worden uitgevoerd en eventuele verbeteringen uitgedacht.Indien de uitvoering akkoord is bevonden, wordt het hijsjuk in productie gegeven.

Onlangs hebben wij nog een statisch hijsjuk ontworpen voor het opnemen van een grote diversiteit aan betonelementen met diverse afmetingen en gewichten tot max. 3.400 kg. Afhankelijk van het betonelement wordt gehesen met 2 of 4 hijskettingen. De geometrie en het zwaartepunt van het hijsjuk is zo bepaald dat bij het hijsen de hijshaak zich recht boven het zwaartepunt van het betonelement bevindt.

Deze betonelementen worden gebruikt voor het afdekken van kelders in een productieruimte. I.v.m. onderhoud aan machines is het soms nodig deze betonelementen te verwijderen. Omdat er een zeer grote variatie aan afmetingen en aanpikpunten is, kwam het verzoek er één universeel toepasbaar juk voor te ontwerpen om zo te sparen op de kosten voor verschillende diverse losse jukken. Dit resulteerde in een juk met diverse aanpikpunten en een contragewicht zodat alle betonelementen tot 3.400 kg kunnen worden aangepikt en veilig verplaatst.