arc1Sinds 2013 voeren wij de geavanceerde ARC afstandsbesturingen in ons assortiment.

De ARC EX serie is het meest universeel toepasbare type uit de reeks.
De EX handzenders zijn er in 3 modellen; met 4, 8 of 12 drukknoppen in 2-traps uitvoering.
De handzenders zijn ergonomisch voorgegeven, robuust en toch compact en licht in gewicht. Door de IP66 behuizing zijn ook vocht, olie en stof geen bedreiging. De behuizing is gemaakt van een nylon/glasvezel composiet en is daarmee uitermate slag- en stootvast. De rubber stoothoes vormt nog een extra bescherming in de meest ruwe omgevingen en geeft de operator extra grip op de zender. De schouderriem biedt de operator de mogelijkheid om beide handen vrij te maken voor andere werkzaamheden. 

Ook met werkhandschoenen aan zijn de drukknoppen gemakkelijk te bedienen en de trappen duidelijk voelbaar.  Optioneel kunnen drukknoppen worden vervangen door 2- of 3-standen draaischakelaars.

JXTX2De ARC Flex JX is een ergonomisch en robuust joystick systeem. De zender is standaard voorzien van twee joysticks (max. 5 trappen), drie drukknoppen en één 3-standen keuzeschakelaar. Dit systeem is daarmee geschikt voor de meeste kranen met 1 of 2 katten c.q hijswerken. Het is mogelijk om nog 3 extra bedieningselementen toe te voegen, zoals drukknoppen, wipschakelaars of draaischakelaars.
De frontplaten worden op maat gegraveerd met symbolen of teksten.
De zender is voorzien van een display met status-informatie over het systeem. Binnenkort zal er ook een feedback-optie beschikbaar komen om gegevens vanuit de ontvanger naar het display van de zender te sturen.  

De zender is voorzien van tilt-controle die het systeem uitschakeld indien de zender zich een bepaalde tijd onder een hoek van meer dan 45° graden bevindt. Er zijn nog diverse aanvullende opties mogelijk, zoals IR-vrijgave, analoge uitgangen etc.


Door de uitgebreide configuratie-opties kunnen de besturingen voor bijna alle toepassingen geschikt worden gemaakt. Daarnaast behoren master-slave, tandem en multi-zender systemen ook tot de mogelijkheden.

ichipDe zender is intern voorzien van een verwisselbare I-chip. Hierin staan de meest belangrijke instellingen opgeslagen, die zo in een andere zender of ontvanger kunnen worden overgezet.

Algemene kenmerken:

·        Veilig en betrouwbaar, PL=d conform EN-ISO 13849-1
·        Vuil- en vocht bestendig, IP66
·        Ergonomische vormgeving
·        Slag- en stootbestendig
·        Uitgebreide configuratiemogelijkheden
·        Inclusief stoothoes, acculader en 2 Ni-MH accu's
·        Ontvangers standaard voorzien van 1 meter aansluitkabel
 

Bezoek de speciale produktwebsite www.arc-flex.nl.