Voor het opnemen van lasten m.b.v. kranen of takels biedt ELMEC BV een assortiment lastopname middelen die ofwel aan de haak van de takel opgehangen kunnen worden, dan wel als vaste eenheid aan de kraan gebruikt kunnen worden.

Voorbeelden van lastopname middelen kunnen zijn;

• Hijstraverses, voorzien van haken, magneten, of andere voorzieningen
• Hefmagneten, (als elektro-permanentmagneet of gewone elektro-magneet)
• Automatische lasthaken voor bijv. automatische proceskranen
• Vacuüm hefmiddelen
• Grijpers, tangen en klemmen
• Hijskettingen, stroppen, hijsbanden, hijsogen etc.

De bovenvermelde opnamemiddelen kunnen op maat gesneden naar uw wensen geleverd worden. Wij ontwikkelen desgewenst ook speciale jukken en hulpmiddelen voor het aanpakken van uw producten.

De periodiek vereiste inspectie, functionaliteittesten alsook het testen met proeflast kunnen wij voor deze producten eveneens voor onze rekening nemen. (de verplichting om te testen met proeflast is afhankelijk van het type lastopname middelen).

Wij beschikken of een aparte afdeling welke zich full-time bezig houdt met inspecteren en keuren van hijsmiddelen. Met een speciale service-bus, voorzien van mobiele trekbank, voeren wij deze werkzaamheden zoveel mogelijk bij u op locatie uit. Wij houden alle bijkomende papieren zoals certificaten voor u up-to-date.

Indien gewenst willen wij u graag informeren omtrent de regelgeving met betrekking inspectie, keuren en de eventuele noodzaak om te testen met proeflast.

info-aanvraag-over