40457-29
DEMAG dubbelligger bovenloopkranen voor hogere hijsvermogens en grote overspanning.
Deze kranen hebben een gunstige effectieve bouwhoogte omdat de lasthaak nagenoeg altijd tussen beide kraanliggers opgetrokken kan worden. Hijsvermogens van 50 ton en meer zijn mogelijk en een overspanning tot ca. 35 meter. Hogere werklasten en overspanningen zijn uiteraard ook mogelijk, en worden naar specificaties ontworpen.

De kranen kunnen bediend worden vanaf de werkvloer d.m.v een hangdrukknopkast die onafhankelijk van de katrijbeweging langs de kraanligger loopt. Bij een rijsnelheid van 63 m/min of meer is bediening van de kraan met hangdrukknopkast niet toegestaan. Deze kranen kunnen middels een radiografische afstandsbesturing of middels een kraancabine geleverd worden.

De voeding van de kraan geschiedt met behulp van een vlakkabel in lussen of middels een veiligheidsleepleiding.

Hijsunits van het type elektro-staaldraadtakel DH en DR, zijn compacte, robuust gebouwde moderne hijsunits, onderhoudsvriendelijk en onderverdeeld in meerdere FEM klassen zodat, afgestemd op de gebruiksintensiteit, een technische en economische juiste keuze kan worden gemaakt. De hijsunit van het type DW is een modulair opgebouwd lierwerk, voor de hogere hijsvermogens.

De staalconstructie is van de kranen is volgens DIN 15018, hijsklasse 2, belastingsgroep 3 uitgelegd (afwijkende belastingsgroepen op aanvraag ook mogelijk). Hoofdliggers worden uitgevoerd als gelaste kokerliggers.

Aan elke zijde van de kraan bevindt zich een onderhoudsarme kraanrijdaandrijving, die direct, zonder tandkrans/rondsel een kraanwiel aandrijft. Incidenteel kan het raadzaam zijn om elk kraanwiel van de kraan op deze manier aan te drijven. De DEMAG motor met speciale aanloop- en remkarakteristiek garandeert een rustig aanlopen en remmen van de kraan zodat pendelen van de last tot een minimum wordt beperkt. Voor de kranen met grotere hijsvermogens en/of hogere kraanrijsnelheden kan het raadzaam zijn om de kraanrijmotoren te voorzien van een DEMAG frequentieregeling.


pdf Documentatie Demag standaardkranen, Duits (2,14 Mb)
pdf Documentatie Demag standaardkranen, Engels (1,82 Mb)

info-aanvraag-over