Volledig vrijstaande kranen noemen we ook wel portaalkranen. Deze kranen rijden over rails welke zich op/in de vloer bevindt. Vaak worden deze kranen toegepast waar er geen geschikte halconstructie is voor montage van een kraanbaan op hoogte maar vooral bij buitentoepassingen.

Er bestaat ook een tussenvorm, de half-portaalkraan, waarbij 1 zijde over een hooggeplaatste rail loopt en de andere zijde is voorzien van een staander en over een op de vloer liggende rails loopt.

portaalkraan_014
Portaalkranen vallen niet onder de noemer "standaardkraan"en worden per project op maat voor u uitgewerkt.

Sinds 2007 is Elmec een samenwerkingsverband aangegaan met Kranservice Rheinberg GmbH (KSR). KSR is een dochterbedrijf van Demag en is gespecialiseerd in portaal- en grijperdraaikranen. De oorsprong van KSR ligt bij Aumund, een Duitse kraanbouwer van vooral portaalkranen. Aumund had in het verleden de fa. Karl Keienburch overgenomen. Door de genoemde overnames kunnen wij beschikken over de technische dossier van de kranen die gemaakt zijn door Aumund, Karl Keienburch en PS Krane.

Elmec zelf heeft in het verleden de technische dossiers verkregen van Jamach kraanbouw, B&I Service, NKM kraanbouw, HMC Kraanbouw en HKI kraanbouw.

Door onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van hijs- en heftechniek en door de samenwerking met KSR is Elmec een volwaardig partner op het gebied van portaalkranen. Wij zijn u dan ook graag van dienst bij het in bedrijf houden van uw kraaninstallatie.

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor de levering van nieuwe portaalkranen.