Geregelde aandrijvingen met frequentie-regelaars nemen een steeds verder groeiende plaats in de markt voor hun rekening. Dalende prijzen voor de frequentieregelaars spelen hierbij een grote rol. De dure en grote frequentieregelaars van weleer hebben plaatsgemaakt voor betaalbare en compacte frequentieregelaars met vermogenselektronica volgens de laatste stand van de techniek. De bedrijfszekerheid is sterk toegenomen, evenals de mogelijkheden voor programmering.

Grote voordelen van een geregelde aandrijving zijn o.a.:

• Grote dynamiek door hoge gecontroleerde versnellingen.
• Hoog maximaal koppel (1,6 x Mn) over het volledige toerentalbereik.
• Door hoger koppel minder motorvermogen vereist.
• Soepele rondloop bij lage toerentallen.
• Hoge nauwkeurigheden bij positioneeropgaven.
• Minder mechanische slijtage door gecontroleerde aanloop.

Dynamisch versnellen, krachtig remmen en belastingspieken incasseren. Dit zijn de eisen die aan hedendaagse aandrijvingen worden gesteld. Om hieraan tegemoet te komen moeten zowel de motoren als de frequentie- regelaars speciale kenmerken hebben. DEMAG KBA en ZBA motoren in combinatie met de Dedrive frequentie- regelaars vormen hierin een sterk koppel.

39299-3Wij passen deze combinatie succesvol toe in zowel de machinebouw alsook voor DEMAG bovenloopkranen en takels. In de machinebouw worden de frequentieregelaars en aandrijvingen vaak toegepast in combinatie met het wielblokken programma RS en DRS. Vaak betreft het dan traverseerwagens welke met grote snelheid en/of nauwkeurigheid een bepaalde handeling vaak moeten herhalen.

Bij de kranen kunnen de zowel de rij-bewegingen als de hijsbeweging worden geregeld. Geregelde rij-bewegingen zijn vrij eenvoudig en met geringe aanpassingen te realiseren en komen veelvuldig voor.

Geregelde hijsbewegingen vragen extra aandacht en kennis van zaken. Veiligheid speelt hierbij een zeer grote rol. Terugkoppeling van toerental en draairichting zijn o.a. belangrijk. Door onze jarenlange ervaring op dit gebied kunnen wij u hiermee goed en vakkundig van dienst zijn.

De DEMAG frequentieregelaars zijn leverbaar in stromen van 2 tot 544 A, 3-fase 400 VAC of 480 VAC.

De frequentieregelaars kunnen worden geleverd met diverse interfaces voor de aansturing. Standaard is de MDC-I/O interface. Dit zijn standaard digitale ingangen waardoor de regelaar door bijvoorbeeld drukknoppen op PLC relais-uitgangen aangestuurd kan worden. Een analoge ingang in eveneens standaard. Optioneel kan ook voor diverse bus-interfaces gekozen worden. Door deze universele interfaces zijn de frequentieregelaars inzetbaar in alle mogelijke elektrische installaties, al of niet geautomatiseerd.

info-aanvraag-over