DEMAG enkelligger bovenloopkranen bieden een economische oplossing voor middelzware draaglasten tot ca. 12,5 ton en een overspanning van maximaal 30 meter.

38972-3
Enkelligger bovenloopkranen hebben een gering eigen gewicht en door toepassing van loopkatten met korte bouwhoogte, kunnen gunstige inbouwmaten gerealiseerd worden. De kranen kunnen bediend worden vanaf de werkvloer d.m.v een hangdrukknopkast die onafhankelijk van de katrijbeweging langs de kraanligger loopt. Optioneel kunnen de kranen uitgerust worden met een radiografische afstandsbesturing. De voeding van de kraan geschiedt met behulp van een vlakkabel in lussen of middels een veiligheidsleepleiding.
Hijsunits van het type elektro-staaldraadtakel DH of DR, of elektro-kettingtakel DC, zijn compacte, robuust gebouwde moderne hijsunits, onderhoudsvriendelijk en onderverdeeld in meerdere FEM klassen zodat, afgestemd op de gebruiksintensiteit, een technische en economische juiste keuze kan worden gemaakt. Mede afhankelijk van de aard van gebruik en de werklast kan een keuze gemaakt worden uit de staaldraadtakel-, of de kettingtakeluitvoering.

De staalconstructie van de kranen is volgens DIN 15018, hijsklasse 2, belastingsgroep 3 uitgelegd (afwijkende belastingsgroepen op aanvraag mogelijk). Hoofdligger wordt afhankelijk van werklast en overspanning uitgevoerd als profielligger of gelaste kokerligger. 

Aan elke zijde van de kraan bevindt zich een onderhoudsarme kraanrij-aandrijving, die direct, zonder tandkrans/rondsel een kraanwiel aandrijft. De DEMAG motor met speciale aanloop- en remkarakteristiek garandeert een rustig aanlopen en remmen van de kraan zodat pendelen van de last tot een minimum wordt beperkt.
 
pdf Documentatie Demag standaardkranen, Duits (2,14 Mb)
pdf Documentatie Demag standaardkranen, Engels (1,82 Mb)

info-aanvraag-over