opti_lux_logo
De lichtgewicht, compacte en betrouwbare Opti-Lux EL-I serie straler maakt gebruik van speciaal hoog-vermogen LED’s met een efficacy van 80 lm/W.De meeste LED’s gebruiken een kunststof PE lens welke na verloop van tijd kan vergelen door invloed van temperatuur en UV-licht. Dit heeft een nadelige invloed op zowel de lichtkleur als de lichtopbrengst. De Opti-Lux LED is voorzien van een extreem heldere siliconen lens, welke niet verkleurt en ongevoelig is voor verouderdering en UV-licht.
 
el-i15-2
De temperatuur van een LED is van grote invloed op de levensduur. Een te hoge temperatuur bekort de levensduur aanzienlijk. Het is een wijdverspreid misverstand dat “LED lampen niet warm worden”. Ook LED’s produceren warmte, maar de hoeveelheid energie die daarmee verloren gaat aan warmte is wel veel minder dan bij gloeilampen. De Opti-Lux LED’s zijn voorzien van een z.g. thermal pad, waarmee deze dmv een eutectische verbinding direkt op een aluminium koelplaat worden bevestigd, om zo een optimale warmte-afvoer te bereiken. De verwachte levensduur van de lamp bedraagt meer dan 50.000 uur. Dit staat gelijk aan 24 uur per dag, gedurende 5 jaar en 8 maanden !

De Opti-Lux stralers bevatten een grote hoeveelheid LED’s. De LED’s zijn in een uitgekiend schakelpatroon opgenomen zodat uitval van een enkele LED geen gevolgen heeft voor de werking van de overige LED’s.
De behuizing is volledig van aluminium en voorzien van silicone afdichtingen en gehard afdekglas. De gehele armatuur is IP65. De schroefverbindingen zijn van RVS.

De intelligente driver met ‘constant-current-control’ is geschikt voor een netspanning van 100-265 VAC en is opgebouwd uit hoogwaardige componenten voor een lange levensduur.
De armatuur is voorzien van een montagebeugel met hoekverstelling. Standaard is eveneens een rubberen aansluitsnoer van 1 meter voorzien.

el-i15-3Opti-Lux LED stralers zijn een goede vervanging voor halogeen, metaal-druk- en natrium-lampen zoals deze veel worden toegepast in industriële hallen. Dit type lampen heeft een lange inschakeltijd welke kan oplopen tot wel 10 minuten alvorens de maximale lichtsterkte wordt bereikt. Vanwege de lange starttijd maken deze lampen vaak onnodig veel branduren omdat herhaaldelijk in- en uitschakelen lange wachttijd, irritatie en defecten tot gevolg heeft. De LED stralers starten binnen 1 seconde en geven direct maximaal licht. De LED stralers zijn door hun snelle starttijd geschikt voor veelvuldig schakelen, ook bijvoorbeeld op aanwezigheidssensoren. Ze zijn uitermate geschikt voor kranen, werkplaatsen, magazijnen, fabriekshallen, terreinverlichting etc.

Samenvattend
Opti-Lux LED stralers hebben een groot voordeel tov gangbare verlichtingsbronnen:
  • Langere levensduur / onderhoudsvrij -> kostenbesparing
  • Nauwelijks verval in lichtopbrengst -> gebruikscomfort
  • Energie-zuinig -> kostenbesparing
  • Trillingsbestendig -> groot toepassingsgebied, lange levensduur
  • Ongevoelig voor netspanningsvariaties-> groot toepassingsgebied, lange levensduur

pdf Folder Opti-Lux LED stralers (0,47 Mb)

info-aanvraag-over