Voor grotere afstanden en vermogens wordt meestal kokersleepleiding toegepast. Dit is een kunststof of aluminium kokerprofiel, waarin een aantal (4 tot 7) koperen strips zijn gemonteerd over de volledige lengte. Op een of meer plaatsen, afhankelijk van de lengte van de koker, worden deze strips aangesloten op het voedingsnet. Met een z.g. stroomafnemerwagen met koolborstels, kan een bewegende constructie (b.v. bovenloopkraan) over het gehele bewegingsgebied van spanning worden voorzien. Bovendien kunnen meerdere gebruikers met elk hun eigen stroomafnemer worden aangesloten op dezelfde kokersleepleiding.

ksl

Deze kokersleepleidingen zijn standaard verkrijgbaar tot een amperage van ca. 200 A, bij 100% inschakelduur. Bij hogere vermogens wordt vaak een mono-conductor sleepleiding ingezet, waarbij elke pool een aparte rail wordt.

Veelal worden deze sleepleidingen gebruikt in combinatie met bovenloopkranen. Onze klanten welke veelal een voorkeur hebben voor DEMAG kranen, hebben vaak een verschillende voorkeur voor een bepaald merk sleepleiding. ELMEC voert daarom o.a. de merken DEMAG, Wampfler, Vahle en Akapp in zijn programma. Meest gebruikte onderdelen hebben wij eveneens op voorraad.

De kokersleepleidingen kunnen behalve voor voeding ook worden gebruikt voor overdracht van stuursignalen. Hierbij worden dan bijvoorbeeld koolborstels met een hoog zilvergehalte en dubbele stroomafnemers toegepast om een goed contact, met minimale overgangsweerstand, tussen strippen en borstel te waarborgen.

info-aanvraag-over