40921-32Na een uitgebreid voortraject heeft de Elmec Groep het Duitse KS Kran-Technik GmbH overgenomen.

KS Kran-Technik GmbH, uit Syke bij Bremen, heeft 15 medewerkers en is net als Elmec BV in Venlo (Nederland) en Elmec GmbH in Essen (Duitsland), een totaalleverancier op het gebied van hijstechniek én DEMAG specialist. KS Kran-Technik is o.a. de huisleverancier van de Mercedes-Benz fabrieken in Bremen en heeft daarmee veel ervaring in de automobielindustrie op het gebied van ergonomische handlingstechnieken en tools, zoals balancers, manipulatoren, klemmen, traversen en grijpers. Veel van deze producten worden conform de wensen van de klant op maat gemaakt. Het ligt in de bedoeling van de Elmec Groep om een verdere groei in Noord-Duitsland te laten plaatsvinden.

Elk van de vestigingen in de Elmec Groep is met haar brede kennis op het gebied van zowel aandrijftechniek als hijs-en heftechniek, een uitstekende partner voor engineering, nieuw levering, en het doen van service, onderhoud en revisies maar ook het uitvoeren van moderniseringen. De specialistische kennis van elk afzonderlijk bedrijf maakt het mogelijk om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Zo is door de overname, naast de al aanwezige algemene kennis, in alle vestigingen de mogelijkheid aanwezig om gebruik te maken van elkaars specialistische kennis zijnde;

• kennis in de nucleaire industrie ( Elmec GmbH, Essen )

• kennis in de automobielindustrie ( KS Kran-Technik, Bremen )

• zeer uitgebreide onderdelen voorraad, afstandsbesturingen, bovenloop- en portaalkranen, keuring en certificering en algemene engineering ( Elmec BV, Venlo )

Door de geografische spreiding is het met deze overname mogelijk geworden om op een nog betere en kostengunstige wijze, internationaal, op een hoog en breed niveau voor onze klanten klaar te staan.