elmec HBS 4232 2Eind 2015 is Elmec door AGC benaderd om een advies uit te brengen voor een nieuwe kraan op hun productielocatie in Heerlen. I.v.m. een interne verhuizing en een uitbreiding van de productiecapaciteit was er behoefte aan meer hijscapaciteit. Omdat AGC reeds zeer goede ervaringen had met de Demag V-profielkraan was de keuze voor deze nieuwe kraan snel gemaakt.

De nieuwe kraan heeft een hijsvermogen van 3.200 kg en een overspanning van ruim 23 meter. De kraan is bovendien voorzien van een Demag radiografische afstandsbesturing en op het onderblok heeft Elmec middels een veerkabeltrommel een voedingspunt gerealiseerd voor het gebruik van een vacuümjuk in de kraan. De kraan wordt gevoed middels een Akapp Click-Ductor stroomtoevoersysteem.

AGC Glass Europe produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en de solar-industrie. Het is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld, met het hoofdkantoor in Louvain-la-Neuve (België).