Reeds decennia lang heeft Elmec een goede samenwerking met Karl Georg, fabrikant van loopwielen. Dit Duitse bedrijf levert een uitgebreide serie standaard loopwielen en wielsets  volgens de diverse DIN normen en fabrieksnormen, maar ook maatwerk (vanaf 1 stuks) met wieldiameters van 100 mm tot 1.000 mm.  

Karl Georg  blinkt uit door hun specialisme, hun professionaliteit en hun kennis van het product en de toepassing ervan. Mede hierdoor maar ook door de kennis van Elmec betreffende de producten van Karl Georg en onze kennis van de Nederlandse/Belgische  markt is bij beide partijen de behoefte ontstaan om tot een intensievere samenwerking te komen.

Sinds het begin van dit jaar vertegenwoordigt Elmec  Karl Georg exclusief op de Nederlandse markt. Met deze uitbreiding en aanvulling op ons programma kunnen wij onze klanten van dienst zijn met een zeer compleet assortiment loopwielen, wielsets, wielblokken en wielkasten (inclusief de benodigde aandrijvingen en toebehoren) van de gerenommeerde merken Karl Georg, Jamach en DEMAG. Door onze kennis en ervaring kunnen wij onze klanten adviseren bij de selectie van deze componenten, maar indien gewenst kunnen onze monteurs ook ondersteunen bij montage- ombouw- en revisie werkzaamheden.