Uw specialist in hijs- en aandrijftechniek

gebouw

 
ELMEC is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Belfeld (nabij Venlo) en gespecialiseerd op het gebied van intern transport en aandrijftechniek, vooral voor wat betreft het programma van DEMAG. ELMEC is met name actief in de zuidelijke helft van Nederland, om onze klanten de snelle service te kunnen leveren die ze verlangen. Met ca. 40 gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers staan wij dagelijks voor u klaar.

Vestiging Essen (D)
In 2005 hebben wij een vestiging in het Duitse Essen opgestart van waaruit wij nu ook een Duitse klantenkring bedienen met leveringen en service. Tevens zijn wij, als eerste niet-Duitse onderneming, lid van de Duitse branche-organisaties GKS (G├╝tegemeinschaft Kranservice) en heeft DEMAG ons uitverkoren om toe te treden tot de selecte groep van DEMAG Preferred Partners. Een bevestiging dat wij met onze inzet ons service en kennispeil continu op orde houden en waar mogelijk verbeteren.


Meer dan 40 jaar ervaring.....
In 2012 vieren wij ons 40-jarige jubileum. Dat betekent voor u als DEMAG gebruiker, dat u kunt terugvallen op een organisatie met meer dan 40 jaar kennis en ervaring van de voor uw productie zo vitale onderdelen. Ons programma, zoals ook uit het leveringsoverzicht blijkt, omvat niet alleen takels, hijskranen motoren en tandwielkasten, maar ook een pakket componenten waarmee u zelf, desgewenst met onze vaktechnische assistentie, een kraan of machine kunt bouwen.


engineering

Verkoop en engineering.....
Op onze verkoopafdeling denken we graag met onze klanten mee. We beschikken over de nodige kennis, ervaring en het improvisatievermogen om samen met u tot een goede oplossing te komen. Of het nu gaat om kleine of grote vraagstukken, ze verdienen tenslotte allemaal dezelfde aandacht.

Waar mogelijk wordt getracht zoveel mogelijk met standaard componenten te werken. Dit is zowel qua kosten als ondersteuning meestal de beste werkwijze. Dit betekent echter niet dat wij niet van deze componenten kunnen afwijken. Indien nodig leggen wij ook de nodige creativiteit aan de dag door zelf  speciale delen te ontwerpen. Veelvuldig contact met en regelmatige cursussen bij DEMAG zorgen voor een steeds actuele kennis van de DEMAG producten.

tdEigen technische dienst.....
Onze technische dienst, ca. 20 man sterk, staat dagelijks voor u klaar voor montage, reparatie, inspectie, onderhoud en certificering van uw kranen, takels en hijswerktuigen. De deskundigheid van onze technische dienst wordt door het regelmatig volgen van opleidingen op een hoog peil gehouden. Onze technici zijn voorzien van een goed uitgeruste service-auto en alle benodigde gereedschappen.


IM-Sys
In 2009 hebben wij zelf het z.g. IM-Sys ontwikkeld: een on-line portaal voor het verwerken van inspectiegegevens en het volgen van de uitgevoerd en nog lopende inspectiewerkzaamheden. Met het IM-Sys krijgt u snel inzicht in de actuele status van uw kranenpark en toegang tot de onderhoudshistorie.
Informeer naar de mogelijkheden van IM-Sys voor uw bedrijf.

Meer dan 15.000 DEMAG onderdelen op voorraad.....
Wij beschikken over een uitgebreid magazijn, waarin o.a. vrijwel alle DEMAG slijtage- en standaarddelen voorradig zijn. Op deze manier kunnen wij de gemiddelde levertijd zeer kort houden. Onze voorraad is tot ver over onze landgrenzen bekend, getuige ook de vele internationale leveringen die wij verwerken.